badge badge Putovanje krojeno po Mjeri

KREIRAJTE PUTOVANJE PREMA SVOJIM ŽELJAMA: Individualna putovanja prilagođena potrebama i željama klijenata. Predlažemo itinerere, a putovanje prema svojim željama prilagodite u terminu, trajanju ili rasporedu.

Vijetnam i Kambodža

Burna povijest, bogata kultura i predivna priroda

 

Dvije od nazaobilaznih zemalja prilikom posjete jugositočnoj Aziji su svakako Vijetnam i Kambodža. Dvije zemlje burne povijesti, bogate kulture i predivne prirode. Ali i zemlje vrlo srdačnih i nasjmijanih ljudi uvijek spremnih pomoći.

Tijekom ove privatne vođene ture u trajanju od 11 noćenja biti će prilike za upoznati najznačnije lokacije obiju zemalja kao što su eleganacija "Stare Dame" Indokine ili Hanoia, čarobna ljepota zaljeva Halong koji je uvršten među 7 prirodnih čuda modernog svijeta, bezvremenska ljepota Haoi Ana ili jedno od najznačajnih svetišta cijele Azije, Angkor Wata.

Letovi su s polaskom iz Zagreba, dolazak je u Hanoi dok je ju povratku polazak iz Phnom Penha u Kambodži. U oba smjera su uobičajeno potrebna po dva presjedanja prije dolaska u destinaciju od kojih je jedno u Europi (Frankfurt, Munchen ili Bec), a drugo u Aziji (Bangkok, Doha ili Dubai). Uz to u program putovanja su uključena i tri direktna leta unutar Vijetnama i Kambodže. Razgledi su organizirani u obliku privatne ture s vodičem na engleskom jeziku sa smještajem u za standarde ovih zemalja dobrim hotelima 3* i 4*. Na kraju ture predviđen je boravak u trajanju od tri noćenja na jednoj od najljepših plaža Kambodže u mjestu Sihanoukville.

 

ITINERER

1. dan
Zagreb - Hanoi

Let na relaciji Zagreb - Hanoi uz pripadajuća presjedanja.

2. dan
Hanoi

Dolazak u Hanoi u poslijepodnevnim satima. Transfer iz zračne luke u hotel i smještaj. Večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

3. dan
Hanoi

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na razgled grada: posjeta počinje razgledom mauzoleja cara Ho Chi Minh, zatim u istom kompleksu struktura ima veliki značaj za vijetnamski narod ili One Pillar Pagoda koji je osnovan od kralja Ly Thi To 1049. godine. Slijedi razgled Nacionalnog Muzeja Likovnih Umjetnosti koji se nalazi u francuskoj kolonijalnoj zgradi bivšeg Ministarstva informacija i koji sadržava eklektičan miks suvremene vijetnamske umjetnosti, vjerskih predmeta, lakirane keramike i skulptura. U istom kompleksu posjetiti će se i Hram književnosti, prvo sveučilište u Vijetnamu. Izgrađeno je 1070. godine, a vrtovi i dobro očuvana arhitektura nude opuštajući pogled u vijetnamsku prošlost. Povratak u hotel na kratki dnevni odmor. U 15 sati polazak na gastro turu Vijetnama koja započinje posjetom restoranu s najboljim izborom tradicionalnih vijetnamskih jela. Slijedi obilazak lokalnih štandova i kušanje ulične hrane kao i svježeg i ukusnog voća i povrća. Svi obroci su uključeni u cijenu aranžmana. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima i noćenje.

4. dan
Halong

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema zaljevu Halong. Tijekom vožnje kroz bogatu zemlju ušća rijeke Red biti će prilike za vidjeti beskrajne plantaže rižinih polja, zatim lokalno stanovništvo kako obrađuje zemlju volovima i vodi svinje na lokalne tržnice biciklom. Nakon ugodne vožnje slijedi dolazak u zaljev Halong i ukrcavanje na tradicionalni brod Bai Tho. Odmah po dolasku na brod biti će serviran ukusan ručak na bazi lokalne kuhinje, Slijedi uživanje u predivnom krajoliku prepunom špiljama stalagnita i stalaktita tijekom krstarenja smaragdno zelenom vodom i lokalnim otocima. Večera na brodu na bazi svježih plodova mora i domće salate i voća. Noćenje na brodu.

5. dan
Hanoi - Hue

Doručak na brodu. Odjava s broda i transfer do zračne luke. Slijedi direktan let na relaciji Hanoi – Hue. Dolazak u Hue i transfer do hotela. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

6. dan
Hue - Hoi An

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na razgled grada koji je ujedno i bivša carska prijestolnica Vijetnama. Razgled započinje izletom brodom duž rijeke romantična imena „parfem“ koji nas vodi kroz mirno okruženje vrtova i jezera gdje se nalaze najpoznatiji vjerski objekti Hue-a, Thien Mu pagoda i mauzolej bivšeg cara Minh Mang. Razgled završava razgledom Imperial tvrđave gdje je Nguyen dinastija vladala između 1802. i 1945. godine. U poslijepodnevnim satima polazak prema Hoi Anu vožnjom kroz Danang. Usputno zaustavljanje u Hai Van Passes, jednom od najljepših prolaza u Vijetnamu, gdje vrh prijevoja leži vječno obavijen oblacima. Prije dolaska u Hoi An zaustavljanje i razgled prekrasne plaže Non Nuoc Beach i Cham Muzeja, koji sadrži najbolje zbirke Cham skulpture u svijetu. Dolazak u Hoi An i smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan
Hoi An - Siem Reap

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na razgled ove nekadašnje velike azijske trgovačke luke. Šetnja starim dijelom grada te razgled nekadašnjih domova trgovaca, 400 godina starog pokrivenog japanskog mosta i kineske Komunalne zgrade. Razgled završava zaustavljanjem za kupovinu u jednoj od najšarenijih tržnica jugoistočne Azije. Slijedi transfer do zračne luke i direktan let na relaciji Danang – Siem Reap. Dolazak u Siem Reap u Kambodžu i odmah transfer do hotela. Smještaj i večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

8. dan
Siem Reap

Doručak. Odlazak na cijelodnevni izlet koji započinje posjetom Angkor Thomu, posljednjem glavnom gradu velikog kmerskog carstva za vrijeme vladavine Jayavarman VII. Ovaj grad je okružen 8m visokim zidom koji čini savršen trg. Ulazak u grad kroz drevna South Gate, impresivna kamena vrata s urezanim slonovima i četiri lica diva. S ovog mjesta nastavak dalje do Bayon hrama u samom središtu grada. Ovo remek-djelo 12. stoljeća sagrađeno u raskoši poznato je po svoja 54 tornja s zagonetnaim licima koja predstavljaju 54 pokrajine velikog kmerskog carstva. Terasa od slonova i terasa gubavog kralja su također obavezne lokacije za posjetu pošto su poznate po svojim zamršenim reljefima. Pauza za ručak u vlastitom aranžmanu i u polijepodnevnim satima odlazak na razgledavanje čuvenog Angkor Wat. Izgrađen u vrijeme vladavine kralja Suryavarman II u ranom 12. stoljeću, Angkor Wat je izgrađen po uzoru na hram brda te simbolizira brdo Meru, dom bogova. Unutar hrama zidovi su obloženi kamenim rezbarijama i bas-reljefima koji prikazuju hinduističke mitologije i ratove Suryavarman II koji su se odvijali za vrijeme njegove vladavine. Angkor Wat je dobro poznat i po više od 2.000 plesača Apsara koji su uređivali hram. Izgradnja je trajala oko trideset godina intenzivnog rada. Danas se Angkor Wat nalazi na kambodžanskoj nacionalnoj zastavi kao hram koji simbolizira dušu kmerskih ljudi. Povratak u hotel u Siem Reap i noćenje.

9. dan
Siem Reap

Doručak. U jutarnjim satima ukrcaj na zanimljivi izlet brodom na Tonle Sap jezero gdje ćete imati priliku učiti o životu na jezeru. Tonle Sap je najveće slatkovodno jezero u jugoistočnoj Aziji a njegova veličina znatno varira, ovisno o sezoni. Tijekom vlažne sezone povećava svoju veličinu za čak četiri puta. Posjeta plutajućem selu Chong Kneas. U poslijepodnevnim satima odlazak na selo u obilazak dragulja Angkor područja, lijepog hrama Banteay Srei. Takozvani "Citadel od žene" i dalje je najbolje očuvani hram u Kambodži. Banteay Srey je jedinstven po tome što je izgrađen od ružičastog pješčenjaka, koji nije moguće vidjeti nigdje drugdje u Angkoru. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

10. dan
Siem Reap - Sihanoukville

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u razgled stare lokalne tržnice koja nudi široki raspon suvenira i proizvoda lokalne radinosti. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i direktan let na relaciji Siem Reap – Sihanoukville. Dolazak u Sihanoukville i transfer do hotela. Smještaj i ostatak dana slobodan za osobne programe i odlazak na plažu. Noćenje.

11. dan
Sihanoukville

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i uživanje u lijepim plažama Sihanoukville-a. Noćenje. Fakultativno: mogućnost rezervacije uz doplatu raznih fakultativnih izleta i drugih sadržaja.

12. dan
Sihanoukville

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i uživanje u lijepim plažama Sihanoukville-a. Noćenje. Fakultativno: mogućnost rezervacije uz doplatu raznih fakultativnih izleta i drugih sadržaja.

13. dan
Phnom Penh - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno prijepodne za osobne programe. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke u Phnom Penhu i odlazak na let za Zagreb uz pripadajuća presjedanja.

14. dan
Zagreb

Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Vijetnam i Kambodža - Cijena aranžmana

od 16.990,00 kn

po osobi

 • Najmanji broj putnika: 2
 • Svakodnevni polasci iz Zagreba
 • Trajanje putovanja: 14 dana / 11 noćenja
 • Usluga: noćenje doručak 
Vrijednost više

- uključene zrakoplovne pristojbe - termin putovanja i program boravka prilagodljivi željama klijenata - vođena tura na engleskom jeziku na privatnoj osnovi - popust na gotovinsko plaćanje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Interkontinetalni zrakoplovni prijevoz na relacijama Zagreb - Hanoi i Phnom Penh - Zagreb uz pripadajuća presjedanja
 • Lokalni zrakoplovni prijevoz na relacijama Hanoi - Hue, Danang - Siem Reap i Siem Reap - Sihanoukville
 • Zrakoplovne pristojbe za sve navedene letove
 • Smještaj u hotelima 3* i 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 10 noćenja s doručkom kako slijedi: Hanoi 2 noćenja, Hue 1 noćenje, Hoi An 1 noćenje, Siem Reap 3 noćenja, Sihanoukville 3 noćenja
 • Krstarenje brodom Bai Tho u Halongu uz noćenje u standard dvokrevetnoj kabini na osnovi 1 punog pansiona
 • Povratni transferi od zračne luke do hotela u dolascima i od hotela do zračne luke u odlascima kod svih letova
 • Svi obilasci, izleti i ture i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu u privatnom aranžmanu s vodičem na engleskom jeziku
 • Svi vanpansionski obroci prema programu
 • Usluge predstavnika na engleskom jeziku u obje destinacije
 • Jamčevinu i troškove organizacije putovanja
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • Trošak vize – VIjetnam 50 USD (mora se ishodovati naprijed), Kambodža 30 USD (ishoduje se na licu mjesta)
 • Napojnice za vozače i vodiče
 • Usluge koje nisu navedene u programu
 • Troškove osobne prirode
 • Zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja Kreator Putovanja, Jakova Gotovca 6, 10 000 Zagreb, ID KOD: HR-AB-01-081045102, OIB 44590047047


Upit

Zainteresirani ste za putovanje Vijetnam i Kambodža? Javite nam se i zatražite najpovoljniju ponudu.

* polje obavezno ispuniti

Za više informacija nazovite nas na +385 91 609 7002