badge badge Putovanje krojeno po Mjeri

KREIRAJTE PUTOVANJE PREMA SVOJIM ŽELJAMA: Individualna putovanja prilagođena potrebama i željama klijenata. Predlažemo itinerere, a putovanje prema svojim željama prilagodite u terminu, trajanju ili rasporedu.

Otkrijte Petru kako je to učinio Indiana Jones

 

Sigurno utočište u regiji sukoba, Jordan stoljećima oduševljava posjetitelje sa svojim svjetskim baštinama, prijateljskim gradovima i nadahnutim pustinjskim krajolicima.

Jordan, zemlja na Bliskom Istoku koja je gotovo zatvorena osim za mali izlaz od 28 kilometara na Crvenom moru. Ono je granično s Izraelom i Zapadnom obalom na zapadu, Sirijom na sjeveru, Irakom na istoku i Saudijskom Arabijom na jugu.

Petra, drevni Nabatajev grad koji se nalazi u srcu Jordanovih pješčenjaka, dragulj je u kruni mnogih antikviteta te zemlje. S mjestima koja se pružaju preko ogromnog stjenovitog krajolika i raspoloženja koje se mijenja s pomicanjem svjetla zore i sumraka, ovo je vrhunac koji je vrijedan duljeg posjeta.

Do dolaska u Jordan iz Zagreba potrebno je  presjedanje u Istanbulu u svakom smjeru i ukupno trajanje letova s presjedanjem je u jednom smjeru oko 10 sati. Najbolje vrijeme za posjetiti Jordan je od polovice veljače do polovice svibnja te od listopada do kraja studenog. Predviđeno je 7 noćenja u standard dvokrevetnim sobama u hotelima 3* s uslugom polupansion. 

Kreirajte svoje idealno putovanje u Jordan te se osjećajte kao Indiana Jones.

ITINERER

1. dan
Zagreb - Amman

Polazak iz zagrebačke zračne luke te let na relaciji Zagreb – Amman s pripadajućim presjedanjem.

2. dan
Amman

Dolazak u zračnu luku Amman. Sastanak sa predstavnikom Jordana pri napuštanju zrakoplova. Potpuna pomoć kod preuzimanja vize i carinskih formalnosti u zračnoj luci. Transfer do hotela u Ammanu. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

3. dan
Amman City Tour

Doručak. Nakon doručka,polazak u obilazak grada Amman: posjet Citadelu, Arheološkom muzeju, Rimskom amfiteatru i Muzeju folklora. Centar grada mnogo je stariji i tradicionalniji s manjim poduzećima koja proizvode i prodaju sve od fantastičnog nakita do svakodnevnih predmeta kućanstva. Ručak. Poslijepodne slobodno za osobne programe. Noćenje.

4. dan
Amman - Nebo - Madaba - Petra

Doručak. Nakon doručka polazak prema Madabi, gradu poznatom po poznatoj mapi mozaika iz 6. stoljeća Jeruzalemske i Svete zemlje i po spektakularnoj bizantskom i umayyadskom mozaiku i posjet crkvi Sv. Jurja. Slijedi posjet planini Mt. Nebo, grad koji se spominje u Bibliji kao mjesto gdje je Mojsije dobio pogled na Obećanu Zemlju. Noćenje u Petri.

5. dan
Petra

Doručak. Odlazak u šetnju ili kratku konjsku vožnju od Petrinog glavnog ulaza do ulaza u stari grad "Al Siq", koji je 350 metara uski kanjon.Po dolasku do kraja Siqa, polagano se pojavljuje prvi i najveći spomenik Petre. Ovo je poznati spomenik riznice "Al Khazneh". Petra "The Rose City" je izvanredno i jedinstveno mjesto koje su izgradili arapski Nabateci prije više od 2000 godina. Nabatci su isklesali svoje monumentalne grobnice, palače, hramove i riznicu iz prirodnih ružičastih stijena i pješčenjaka pustinje. Ručak. Nakon ručka posjet samostanu. Samostan je sličan dizajnu riznice, ali je mnogo veći i puno manje ukrašen. Povratak u hotel u Petri. Noćenje.

6. dan
Petra - Wadi Rum - Aqaba

Doručak. Nakon doručka odlazak do Wadi Ruma, ovo nevjerojatno mjesto, gotovo netaknuto od čovječanstva i njegovih destruktivnih sila. Slijedi sat i pol vožnje džipovima po Wadi Rum. Smještaj u hotel u Aqabi. Noćenje.

7. dan
Aqaba

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe u Aqabi. Smatra se mikrokozmosom od svih dobrih stvari koje Jordan ima za ponuditi, uključujući i fascinantnu povijest s nekim izvanrednim lokacijama za posjetiti, izvrsnim hotelima i aktivnostima, vrhunskim sadržajima posjetitelja, dobrom kupovinom i gostoljubivim, prijateljskim ljudim. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan
Aqaba - Mrtvo More

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Mrtvom moru, koje je smješteno na 410 metara ispod razine mora, Mrtvo more je najniže mjesto na zemlji. Jordanova obala Mrtvog mora jedan je od najspektakularnijih prirodnih i duhovnih krajolika na svijetu, a danas ostaje privlačan međunarodnim posjetiteljima kao što su to bili kraljevi, carevi, trgovci i proroci u antici. Glavna atrakcija Mrtvog mora je, naravno, sama umirujuća, nenormalno slana voda. Ostatak vremena slobodno za uživanje u pogledu. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan
Amman - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke u Ammanu. Let na relaciji Amman - Zagreb sa pripadajućim presjedanjem. Dolazak u Zagreb.

Jordan - Cijena aranžmana

od 2.029,33 / 15.289,99 kn

po osobi

 • Najmanji broj putnika: 2
 • Svakodnevni polsaci iz Zagreba
 • Tura s privatnim vodičem
 • Trajanje putovanja: 9 dana i 7 noćenja
 • Usluga: noćenje s uslugom polupansiona
Vrijednost više

- uključene zrakoplovne pristojbe - kvalitetan i provjeren smještaj - mogućnost prilagodbe programa putovanja željama klijenata - usluge predstavnika u destinaciji - popust na gotovinsko plaćanje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Zrakoplovni prijevoz na relaciji Zagreb – Amman– Zagreb s pripadajućim presjedanjima
 • Zrakoplovne pristojbe kod svih letova
 • Smještaj u hotelima 3* u Jordanu u standard dvokrevetnoj sobi na osnovi 7 noćenja s uslugom punog pansiona
 • boca vode po osobi, po danu (1L)
 • moderno klimatizirano vozilo kroz cijelo putovanje
 • ulaznice za sva mjesta koja su obuhvaćena tokom ture
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • Viza za ulazak u Jordan
 • Napojnice i ostali osobni troškovi
 • Ostale usluge koje nisu navedene u itineraru

Upit

Zainteresirani ste za putovanje Jordan? Javite nam se i zatražite najpovoljniju ponudu.

* polje obavezno ispuniti

Za više informacija nazovite nas na +385 1 4684 906