badge badge Putovanje krojeno po Mjeri

KREIRAJTE PUTOVANJE PREMA SVOJIM ŽELJAMA: Individualna putovanja prilagođena potrebama i željama klijenata. Predlažemo itinerere, a putovanje prema svojim željama prilagodite u terminu, trajanju ili rasporedu.

Zemlja koja je stala u obranu prirode

 

Ljubitelji ste prirode i želite posjetiti zemlju u kojoj je priroda spektakularna, zaštićena i netaknuta, zemlju koja je stala u obranu prirode? U tome slučaju Kostarika je destinacija za vas…

Četvrtina teritorija zemlje je pretvoreno u prirodne parkove u kojima živi 850 vrsta ptica, 850.000 vrsta kukaca, 208 sisavaca, na tisuće leptira, 2.000 različitih orhideja. Kostarika je fenomen u kojem na 0,03 % teritorija planeta Zemlje živi 5 % zemaljske flore i faune.

Kostarika je i zemlja koja je proglašena najboljom po kvaliteti života njezinih uvijek nasmiješenih stanovnika. Kostarika je i prva zemlja koja je ukinula vojsku, zemlja sjedišta instituta za mir Ujedinjenih Naroda. Trebate još? Nema problema, Kostarika je i zemlja s predivnim tropskim plažama, divljim prašumama, vulkanima, potocima i rijekama i prije svega zemlja mira i srdačnosti. Smještena između Karipskog mora i Tihog oceana ova oaza mira i prirodne ljepote idealna je destinacija za odmor u znaku prirode i energije.

Glavni grad Kostarike je San Jose i jedini u koji se može sletjeti iz Europe. Iz Zagreba ima smo jedna kombinacija letova koji uključuju jedno presjedanje i to u Frankfurtu ili Parizu. Trajanje leta s presjedanjem je oko 16 sati i u Kostariku se zbog vremenske razlike stiže isti dan, dok se u povratku gubi jedan dan, odnosno u Zagreb stiže dan kasnije od polaska. Hoteli su uvijek na prihvatljivoj razini pa i oni 3* za klijente koji ne žele višu kategoriju smještaja. Obilazak je organiziran u obliku ture.

Za kreiranje idealnog boravka preporučujemo isti u trajanju od 8 noćenja.

Itinerer putovanja možete pogledati ovdje.

ITINERER

1. dan
Zagreb – San Jose

Let na relaciji Zagreb – San Jose s pripadajućim presjedanjem. Dolazak u San Jose u večernjim satima. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan
Nacionalni park Arenal

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Arenalu. Dolazak u podnožje Arenala i smještaj u hotel. Dnevni odmor. U poslijepodnevnim satima slijedi razgled Arenal Volcano Nacionalog Parka. Biti će prilike za se upoznati sa zanimljivim biljnim i životinjskim svijetom. Posjetiti će se i sam tok lave od kuda se pruža fantastičan pogled na vulkan, ali i Arenal jezero. Nakon toga slijedi povratak u hotel i slobodno vrijeme za odmor u termalnim vodama hotela. Noćenje.

3. dan
Cano Negro

Doručak. Odlazak u mjesto Cano Negro, jedno od najboljih mjesta u Kostarici za promatranje životinja u njihovom prirodnom okruženju. Mnogo vrsta ptica, tri vrste majmuna, caimans, iguane, sloths i mnoge druge životinje su porijeklom iz regije Cano Negro. Izlet započinje s dva sata vožnje do sela Cano Negro. Tijekom puta biti će prilike za vidjeti plantaže papaje, juka, šećerne trske i naranča i primiti zanimljive informacije o uzgoju i preradi tih biljaka. Po dolasku u Cano Negro pripremljen je je koktel dobrodošlice te slijedi odlazak u promatranje biljnog i životinjskog svijeta tijekom 2-satne vožnje brodom. Nakon obilnog ručka slijedi povratak u hotel u Arenal. Večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

4. dan
Nacionalni Rezervat Monteverde

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak grupnim transferom prema Monteverdeu. Tijekom puta posjet farmi kave Don Juan koja je u vlasništvu lokalne obitelji. Tijekom posjeta farmi uz vodiča moći ćete saznati kako se uzgaja kava, kakaovac i šećerna trska. Osim toga imat ćete priliku vidjeti proces pečenja zrna kave i izrade čokolade, a sve ćete proizvode moći i kušati. Vrhunac dana je vožnja u kočiji koju vuku volovi. Ovaj izlet dobra je prilika za upoznavanje Kostarikanske kulture života i rada. Po dolasku u hotel u Monteverde smještaj i slobodan ostatak dana. Noćenje.

5. dan
Nacionalni Rezervat Monteverde

Doručak. Današnji dan rezerviran je za odlazak u Selvatura rezervat, gdje ćete moći uživati u hodu nebom. Selvatura je područje od preko 1.200 hektara zaštićene zemlje te obuhvaća šume s jedinstvenom florom i faunom. Promjenjiva klima i visoka nadmorska visina pripomogli su proizvesti ekstremnu biološku raznolikost u ovom području. Ovdje ima preko 100 vrsta sisavaca, preko 1.000 vrsta kukaca i oko 2.500 vrsta biljaka od kojih su najpoznatije orhideje kojih ovdje ima najveći broj na svijetu. Šetalište od konoplja, koje se sastoji od 8 mostova i proteže se na površini od oko 2.500 metara te doseže i visnu od 240 metara, jedinstveno je iskustvo za uživanje u ovom po svemu posebnom razgledu nekih od najlijepših oblika svjetske flore i faune. Posebno su svjetski poznati quetzali, svjetulcave ptice iznenađujuće ljepote. Po dolasku u rezervat kreće se u šetnju visećim mostovima koji povezuju šumu. Nakon ručka povratak u hotel i večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

6. dan
Nacionalni park Manuel Antonio

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak grupnim transferom prema Nacionalnom parku Manuel Antonio. Dolazak i smještaj u hotel. Ostatak dana slobodan za osobne programe uz mogućnost odlaska na poznatu obližnju istoimenu plažu Manuel Antonio i uživanje u suncu, moru i kupanju. Noćenje.

7. dan
Nacionalni park Manuel Antonio

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i uživanje u plažama i ljepotama Nacionalog Parka Manuel Antonio. Manuel Antonio je jedan od najljepših Nacionalnih Parkova Kostarike gdje se planine sudaraju s oceanom i uranjaju u more. U ovom Nacionalnom Parku živi 109 vrsta sisavaca te nevjerojatnih 184 vrsta ptica. Mogućnost odlaska u razgled parka u vlastitom aranžmanu ili na poznatu obližnju istoimenu plažu Manuel Antonio i uživanje u suncu, moru i kupanju. Noćenje.

8. dan
San Jose

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak grupnim transferom do San Josea. Dolazak u hotel i smještaj. U poslijepodnevnim satima mogućnost razgleda San Josea i nekih od njegovih muzeja ili galerija u vlastitom aranžmanu. Ostatak dana i večeri slobodan za osobne progame. Noćenje.

9. dan
San Jose - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela te transfer u zračnu luku u San Jose. Slijedi let za Zagreb s pripadajućim presjedanjrm.

10. dan
Zagreb

Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Kostarika - Cijena aranžmana

od 2.090,00

po osobi

 • Najmanji broj putnika: 2
 • Svakodnevni polsaci iz Zagreba
 • Trajanje putovanja: 10 dana i 8 noćenja
 • Usluga: noćenje s doručkom
Vrijednost više

- Svakodnevni polasci - Uključene zrakoplovne pristojbe - Mogućnost prilagodbe programa putovanja željama klijenata - Ulsuge predstavnika u destinaciji

 

 Cijena aranžmana uključuje:
 • Zrakoplovni prijevoz na relaciji Zagreb – San Jose – Zagreb s pripadajućim presjedanjima
 • Zrakoplovne pristojbe za sve navedene letove
 • Smještaj u hotelima 3* i 4* na osnovi 8 noćenja s doručkom u standard dvokrevetnoj sobi kako slijedi: u San Joseu 2 noćenje; u Arenalu 2 noćenja;  u Monteverde 2 noćenja; u Manuel Antonio 2 noćenja
 • Povratni transferi od zračne luke do hotela u dolascima i od hotela do zračne luke u odlascima kod svih letova
 • Prijevoz prema programu u grupnom aranžmanu (uobičajeno malim kombijima sa 6-8 putnika)
 • Vožnja brodom na relaciji Arenal – Monteverde
 • Svi obilasci, izleti i ture koji se posjećuju prema programu u grupnom aranžmanu s vodičem na engleskom jeziku (uobičajeno su grupe sa 10-12 putnika i vođenja mogu biti i na dva jezika od kojih je engleski obavezan)
 • Sve uzlaznice za lokacije koje se posjećuju
 • Ručak tijekom 3. i 5. dana putovanja
 • Usluge lokalnog predstavnika u destinaciji
 • Jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • Izlazne zrakoplovne pristojbe u Kostarici 26 USD po osobi (plaća se na licu mjesta u zračnoj luci)
 • Fakultativne izlete i ulaznice za objekte koji se posjećuju i koji nisu spomenuti u programu
 • Dodatna noćenja zbog kašnjenja ili otkazivanja letova
 • Zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja Kreator Putovanja, Jakova Gotovca 6, 10 000 Zagreb, OIB 44590047047


Upit

Zainteresirani ste za putovanje Kostarika? Javite nam se i zatražite najpovoljniju ponudu.

* polje obavezno ispuniti

Za više informacija nazovite nas na +385 1 4684 906

sij velj ožu tra svi lip srp kol ruj lis stu pro
 • warm

  Najtoplije Vrijeme

 • rainy

  Kišovito Vrijeme

 • seatemp

  Toplo More

 • borealis

  Polarna Svjetlost

 • best time to travel

  Najbolje/Idealno Vrijeme

 • good time to travel

  Dobro Vrijeme

 • not recommended to travel

  Nije Preporučljivo

 • do not travel

  Ne Putovati