badge badge Putovanje krojeno po Mjeri

KREIRAJTE PUTOVANJE PREMA SVOJIM ŽELJAMA: Individualna putovanja prilagođena potrebama i željama klijenata. Predlažemo itinerere, a putovanje prema svojim željama prilagodite u terminu, trajanju ili rasporedu.

Upoznajte jednu od posljednjih nomadskih kultura na zemlji

 

Opustite se u divljoj prirodi i istražite mongolski nomadski stil života.

Turneja traje 14 dana te pokriva najpopularnija turističkih odredišta, uključujući pustinju Gobi poznatu po visokim pješčanim dinama, širokim otvorenim stepama, ledenom Georgesu, stjenovitim planinama, crvenoj hridi, zapanjujućem zalasku i izlasku sunca.

Tura pokriva i UNESCO-ve Svjetske baštine kao što su Orkhon Valley Cultural pejzaž koja obuhvaća veliko područje pašnjaka i uključuje brojne arheološke ostatke koji datiraju iz 6. stoljeća te Karakorum, ruševine znamenitosti i muzeja drevnog mongolskog glavnog grada.

Posljednji dana ovog putovanja, posjet najzanimljivijim nacionalnim parkovima, uključujući Nacionalni park Hustai i Terelj. Opustite se u divljoj prirodi i istražiti mongolski nomadski stil života: pješačenje, jahanje konja i deva, penjanje po pješčanim dinama i vožnja kroz pustinju.

ITINERER

1. dan
Zagreb - Ulaanbaatar, Mongolia

Polazak iz zagrebačke zračne luke te let na relaciji Zagreb – Ulaanbaatar s pripadajućim presjedanjem.

2. dan
Ulaanbaatar

Transfer do hotela u Ulaanbaataru. Ostatak dana slobodan za vlastite programe. Večera. Noćenje.

3. dan
Tsagaan suvarga

Doručak. Nakon doručka polazak prema Tsagaanu Suvargi. Prolazak kroz beskrajne stepe srednje Gobi. Po dolasku u logor Ger pored Tsagaan Suvarga, prijava u ger kamp i ručak. Tsagaan suvarga je velika skala s visinom od 200m i 400m. Strašan, erodiran krajolik bio je jednom ispod mora i bogat je morskim fosilima i školjkama. Više od 10 milijuna godina vjetar je stvorio ovu nevjerojatnu strukturu. Ovo područje je izvrsno mjesto za planinarenje i fotografiranje prekrasnih panoramskih pogleda. Večera. Noćenje.

4. dan
Yol Valley

Doručak. Nakon doručka, odlazak do doline Yol koji se nalazi u "Three Beauties of Gobi" Mt. Nacionalnom parku. Predviđeno pješačenje kroz travnate livade, male potoke, duge i uske doline, zaklonjene visokim liticama, gdje se sunčeva svjetlost odbija o čudesne stijene. Večera. Noćenje.

5. dan
Khongor pješčane dine

Doručak. Vožnja prema zapadu, na izvanredne pješčane dine Khongor. Ovo je jedno od najslikovitijih područja Gobi. Po dolasku organizirani ručak i opuštanje u ugodnom Ger-kampu. U večernjim satima, predviđen posjet obitelji hordera deva u njihovom Geru. Slijedi jahanje deva. Khongor pješčane dine savršeno su mjesto za jahanje deva. Nakon toga pješačenje i penjanje na Singing Dune (Pjevajuću dinu), jednu od najviših din. Kada je vjetrovito, neke od dina daju čudan zvuk poput motora aviona, zbog čega ih nazivaju "pjevajućom dinom". Večera. Noćenje.

6. dan
Bayanzag

Doručak. Nakon doručka, vožnja do Bayanzaga koji je poznat po prvom otkriću fosiliziranih dinosaura. Također, ovo područje je dobro poznato po crvenim visokim brežuljcima nastalim kao posljedica erozije vjetra i vode koja izgleda poput vatre usred pustinje. Nakon gledanja kratkog filma o otkriću fosila, slijedi 5min vožnje do Goreće hridi. Povratak natrag u kamp. Večera. Noćenje.

7. dan
Ongi

Doručak. Nakon doručko predviđeno putovanje kroz ogromni otvoreni krajolik nazvan Ongi stepe, koje je preko 80 km široka stepa u Gobi zoni i predviđeni dolazak oko ručka u kamp Ger, koji je u blizini uništenog samostana Ongi. Ovo malo planinsko područje uz rijeku Ongi koje čini dobro odmorište. Ongijev hram osnovan je 1660. i sastoji se od 30 hramova, 4 velika budistička sveučilišta. Uništene su tokom komunističke čistke tridesetih godina, a obnavljaju ih brojni redovnici. Po dolasku u kamp Ger, slijedi ručak i istraživanje ruševina samostana. Pogled na ruševine, rijeku, kampove Ger i okolicu su vrlo impresivni. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Večera. Noćenje.

8. dan
Orkhon dolina i Orkhon slap

Doručak. Nakon doručka slijedi putovanje preko ogromnih travnatih ravnica, isprepletenim s bazaltnim stijenama i meandriranim rijekama. Dolina Orkhon prepoznata je kao "kulturni krajolik" UNESCO-ve svjetske baštine 2004. godine kada je bila središte prethodnih nomadskih carstva i privukla je čovječanstvo od paleolitskog vremena. Orkhonski vodopad nastao je vulkanskom erupcijom i potresima prije nekih 20000 godina. Slap se spušta s visine 27 metara. Po dolasku, prijavit u kamp i ručak. Popodne predviđeno planinarenje do vodopada. Slijedi kratka šetnja kanjonom do podnožja vodopada. Povratak u kamp. Večera. Noćenje.

9. dan
Orkhon

Doručak. Predviđen još jedan dan u Orkhonu i opuštajući način istraživanja mongolskog nomadskog stila života. Netaknuta prirodna različitost Orhon udoline je idealno mjesto za jahanje. U jutarnjim satim konjski vodič dovest će svoje konje za vožnju. Slijedi jahanje konja duž rijeke i odlazak do nomadske obitelji. Predviđeno sudjelovanje u svakodnevnim aktivnostima pastira. Ostatak dana je slobodan za osobne programe. Povratak u kamp. Večera. Noćenje.

10. dan
Karakorum i Erdenezuu

Doručak. Nakon doručka vožnja prema Karakorumu i samostanu Erdenezuu. Karakorum nije bio samo glavni grad golemog mongolskog carstva, već i centar trgovine na Putu Svile. Međutim, današnji Karakorum je malo naselje s malo fokusa na turizam. Po dolasku u selo slijedi posjet muzeju Karakorum i upoznavanje s prekrasnim drevnim Karakorumom. Odlazak do veličanstvenog i najstarijeg budističkog samostanskog kompleksa Erdenezuu. Povratak u ger kamp. Ručak. Nakon ručka slijedi 1,5 sata vožnje do jezera Ugii - smještena 1337 metara od razine oceana. Kasno poslijepodne je slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost odlaska na ribolov. Ribolovna oprema dostupna je u kampu. Večera. Noćenje.

11. dan
Nacionalni park Hustai

Doručak. Nakon doručka slijedi vožnja do Nacionalnog parka Hustai. Ovo područje je dom mongolskih divljih konja, poznatih kao Perzevalski konji (takhi). Nakon ručka u kampu Hustai Ger slijedi posjet malom muzeju Ger o nacionalnom parku i divljim konjima. U ranim večernjim satima slijedi kratka vožnja i planinarenje u prirodno stanište divljih konja. Večera. Noćenje.

12. dan
Kompleks statua Džingis-kana - Nacionalni park Terelj

Doručak. Polazak prema Kompleksu statua Džingis-kana, koji je trenutno najveći konjički kip (40 m) na svijetu. Ručak. Nakon ručka u kompleksu kipa, odlazak u kratku vožnju do Nacionalnog parka Terelj, koji je jedan od najposjećenijih nacionalnih parkova u Mongoliji, koji svojim prirodnim ljepotama, šumovitim alpskim planinama i zanimljivim stjenovitim stijenama privlači mnogobrojne goste.Također mogućnost posjeta Turtle Rocku - zanimljivoj formaciji kamenja koja izgleda poput kornjače. Večera. Noćenje.

13. dan
Ulaanbaatar

Doručak. Ujutro u 9 sati, predviđen povratak u Ulaanbaatar. Po dolasku u Ulaanbaatar,posjet Zaisan Memorial Hillu, smještenom na južnoj strani grada Ulaanbaatar, neposredno uz planinu Bogd Khan s najboljim pogledom na grad i okolne brežuljke. Slijedi posjet muzeju Bogd Khan Palace. Ručak. Nakon ručka posjet samostanu "Gandan", najvećem budističkom samostanu Mongolije. Nakon toga, posjet trgu Sukhbaatar koji se nalazi u srcu grada okruženom važnim građevinama kao što su vladina palača, banke i kazališta te pošta. Tu je konjički kip Sukhbaatar i masivni brončani kip Džingis-kana, sa svojim četvoricama ratnika, ispred zgrade parlamenta. U večernjim satima slijedi posjet folklornoj predstavi "Čuda Mongolije," slavnog ansambla Tumen-Ekh - koja je jedna od najuspješnijih narodnih umjetničkih skupina. Večera predviđena u međunarodnom restoranskom lancu "Bd's Mongolian Barbeque". Smještaj u hotel. Noćenje.

14. dan
Ulaanbaatar - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke u Ulaanbaataru. Let na relaciji Ulaanbaatar- Zagreb sa pripadajućim presjedanjem. Dolazak u Zagreb.

Mongolija - Cijena aranžmana

od 3.661,82

po osobi

 • Najmanji broj putnika: 2
 • Svakodnevni polsaci iz Zagreba
 • Trajanje putovanja: 14 dana i 13 noćenja
 • Usluga: noćenje s uslugom punog pansiona
Vrijednost više

- uključene zrakoplovne pristojbe - kvalitetan i provjeren smještaj - mogućnost prilagodbe programa putovanja željama klijenata - ulsuge predstavnika u destinaciji - popust na gotovinsko plaćanje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Zrakoplovni prijevoz na relaciji Zagreb – Mongolija– Zagreb s pripadajućim presjedanjima
 • Zrakoplovne pristojbe kod svih letova
 • Smještaj u hotelu 4* u Mongoliji u standard dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s uslugom punog pansiona
 • Smještaj u Ger kampu u dvokrevetnim šatorima na osnovi 11 noćenja  s uslugom punog pansiona
 • Svi transferi od zračnih luka do hotela u dolasku i odlasku kod svih letova na privatnoj osnovi
 • Usluge predstavnika u destinaciji
 • Jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 • Vodič tokom cijele ture
 • Ulaznice za mjesta navedena u programu
 • Kulturna izvedba poznatog ansambla Tumen Ekh
 • Jahanje deva u pustinji Gobi
 • Besplatna boca vode tijekom ture
 • Pozivno pismo za vizu, ukoliko je potrebna
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • Viza za ulazak u Mongoliju
 • Putno osiguranje
 • Napojnice i ostali osobni troškovi
 • Ostale usluge koje nisu navedene u itineraru

Upit

Zainteresirani ste za putovanje Mongolija? Javite nam se i zatražite najpovoljniju ponudu.

* polje obavezno ispuniti

Za više informacija nazovite nas na +385 1 4684 906