badge badge Putovanje krojeno po Mjeri

KREIRAJTE PUTOVANJE PREMA SVOJIM ŽELJAMA: Individualna putovanja prilagođena potrebama i željama klijenata. Predlažemo itinerere, a putovanje prema svojim željama prilagodite u terminu, trajanju ili rasporedu.

Biser Indijskog oceana

 

Šri Lanka je turistički još uvijek relativno neistražen otok u Indijskom oceanu vrlo burne povijesti i predivne prirode.

putovanje na šri lanku 

Zemlja se odlikuje po bujnoj prirodi i zelenilu, mnogobrojnim hramovima i spomenicima kao svjedocima burne povijesti, mnogobrojnom plantažama najboljeg svjetskog čaja, vrtovima začina po kojima je također ova zemlja prepoznatljiva te egzotičnim netaknutim pješčanim plažama. Infrastruktura još uvijek nije na visokoj razini pa je većina cesta još uvijek neasfaltirana, a u zemlji nema većih hotelskih resorta. Međutim to još dodatno pojačava šarm Šri Lanke, zelene zemlje u kojoj se povijest, kultura, religija i legende isprepliću stvarajući neodoljivi miks.

kreirajte putovanje na šri lanku

Preporučujemo boravak od 6-7 noćenja s posjetom središnjem dijelu zemlje koji je bogat kulturnim sadržajima , zatim južnom dijelu zemlje kojeg krase predivna priroda i zelenilo te plantaže čaja i vrtovi začina i naravno predivnim egzotičnim plažama koji se nalaze na zapadnoj obali zemlje.

Svi letovi za Šri Lanku slijeću u zračnu luku glavnoga grada Colomba i iz Zagreba je do Colomba potrebno po jedno presjedanje koje je uobičajeno u Istanbulu, Dohi ili Dubaiu. Ukupno trajanje leta uključujući i presjedanje je od oko 14 sati. Zbog vremenske razlike gubi se po jedan dan u polasku i povratku, odnosno i u polasku i u povratku se u destinaciju stiže dan nakon polaska.

Smještaj je predviđen u solidnim hotelima 3* ili 4* uz uslugu doručka, a prema željama za boravak na plaži može se ugovoriti i usluga polupansiona. A boravak je organiziran u obliku privatne ture s vodičem koji je ujedno i vozač automobila kojim se obilazi ova predivna zemlja.

 

covid-19 pravila: 
 Nova pravila za ulazak u Šri Lanku vrijede od listopada 2021 do iduće promjene 
 
Na Šri Lanku je moguć ulazak svim turistima sa završenim ciklusom cijepljenja najmanje 14 dana. 
  
Ovo su trenutna pravila i podložna su promjenama. Prije rezervacije aranžmana provjerite pravila ulaska s agentima Kreator putovanja 

ITINERER

1. dan
Zagreb - Colombo

Polazak iz zagrebačke zračne luke. Let na relaciji Zagreb – Colombo uz pripadajuće presjedanje.

2. dan
Colombo

Dolazak u Colombo u ranim jutarnjim satima. Transfer iz zračne luke do hotela i smještaj. Dnevni odmor. Poslijepodnevni razgled Colomba. Povratak u hotel i večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

3. dan
Sigiriya

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Sigiriyi. Dolazak te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima razgled Sigiriye, poznate Lavlje stijene te 1500 godina starih freski. Povratak u hotel i večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

4. dan
Sigiriya – Polonnaruwa

Doručak. Odlazak na izlet prema gradu Polonnaruwi, antičkom gradu Šri Lanke u blizini istoimenog jezera koji sadrži mnogo dobro očuvanih hramova i palača indijanske dinastije Chola iz 11. stoljeća. Prije povratak u Sigiriyu u programu je razgled špilje Dambulla te poznatog kamenog hrama. Povratak u hotel u Sigiriyu. Večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

5. dan
Kandy

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Kandyu, kulturnom i spiritualnom središtu Šri Lanke. Tijekom puta razgled špilje Dambulla i mnogih impresvinih statua Buddhe izrezbarenih u živoj stijeni. Nastavak puta prema Kandyu i usputni posjet vrtu začina i tvornici batika u Matale. Dolazak u Kandy i smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak u razgled Kandya s naglaskom na hram zubnog relikvija Gospodina Buddhe. Nakon toga slobodno vrijeme za shopping u Kandyu s mogućnošću kupovine raznih suvenira i rukotvorina. Povratak u hotel i noćenje.

6. dan
Nuwara Eliya

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema gradu Nuwara Eliyi, središtu predjela s najpoznatijim plantažama čaja u cijeloj regiji, poznatom i po nazivu „grad ravnica“. Dolazak te smještaj u hotel. Poslijepodne odlazak na razgled grada uz posjetu jednoj od mnogobrojnih plantaža čaja gdje će biti mogućnosti za kušanje vrlo ukusnih netom proizvedenih čajeva. Večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

7. dan
Negombo

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Negombu, najpoznatijem ljetovalištu u Šri Lanci. Dolazak u Negombo u poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

8. dan
Negombo

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i uživanje na lijepim i egzotičnim plažama Negomba. Noćenje.

9. dan
Colombo - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno prijepodne za opraštanje sa Šri Lankom. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke u Colombu te polazak na let za Zagreb s pripadajućim presjedanjem.

10. dan
Zagreb

Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima.

Šri Lanka - Cijena aranžmana

od 1.500,00

po osobi

 • Najmanji broj putnika: 2
 • Svakodnevni polsaci iz Zagreba
 • Trajanje putovanja: 10 dana i 7 noćenja
 • Usluga: noćenje s doručkom
Vrijednost više

- Uključene zrakoplovne pristojbe - Fleksibilan termin putovanja - Mogućnost prilagodbe programa putovanja željama klijenata - Vođena tura na privatnoj osnovi - Popust na gotovinsko plaćanje

 

Cijena aranžmana uključuje:
 • zrakoplovni prijevoz na relaciji Zagreb - Colombo - Zagreb s pripadajućim presjedanjima
 • zrakoplovne pristojbe za sve navedene letove
 • smještaj u hotelima 3* i 4* na osnovi 7 noćenja s doručkom u standard dvokrevetnoj sobi kako slijedi: u Colombu 1 noćenje; u Sigiriyi 2 noćenja;  u Kandyu 1 noćenje; u Nuwara Eliyi 1 noćenje, u Negombu 2 noćenja 
 • povratni transferi od zračne luke do hotela u dolasku i od hotela do zračne luke u odlasku
 • svi obilasci, izleti i ture prema programu u privatnom aranžmanu s vodičem na engleskom jeziku
 • usluge predstavnika u destinaciji
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 Cijena aranžmana ne uključuje:
 • trošak vize – ishoduje se na licu mjesta
 • fakultativne izlete i ulaznice za objekte koji se posjećuju
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • zdravstveno osiguranje,. osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja Kreator Putovanja, Jakova Gotovca 6, 10 000 Zagreb, OIB 44590047047, ID KOD: HR-AB-01-081045102


Upit

Zainteresirani ste za putovanje Šri Lanka? Javite nam se i zatražite najpovoljniju ponudu.

* polje obavezno ispuniti

Za više informacija nazovite nas na +385 1 4684 906

sij velj ožu tra svi lip srp kol ruj lis stu pro
 • warm

  Najtoplije Vrijeme

 • rainy

  Kišovito Vrijeme

 • seatemp

  Toplo More

 • borealis

  Polarna Svjetlost

 • best time to travel

  Najbolje/Idealno Vrijeme

 • good time to travel

  Dobro Vrijeme

 • not recommended to travel

  Nije Preporučljivo

 • do not travel

  Ne Putovati