badge badge Putovanje krojeno po Mjeri

KREIRAJTE PUTOVANJE PREMA SVOJIM ŽELJAMA: Individualna putovanja prilagođena potrebama i željama klijenata. Predlažemo itinerere, a putovanje prema svojim željama prilagodite u terminu, trajanju ili rasporedu.

Norveški fjordovi

Spektakularna norveška tura

 

Divlja i fantastična priroda s planinama koje uranjaju direktno u more, spektakularni fjordovi i ledenjaci, jedinstvene prirodne pojave poput ponoćnog sunca i polarne svijetlosti, šarene drvene kućice...sve je to Norveška i još mnogo toga.

kreirajte putovanje u norvešku 

Ukoliko želite posjetiti sjever Europe i predivne skandinavske fjordove nudimo vam odličnu turu po Norveškoj u trajanju od 8 dana i 7 noćenja. Letovi su s polaskom iz Zagreba i do dolaska u destinaciju potrebno je po jedno presjedanje po smjeru (najčešće Frankfurt, Beč ili Amsterdam). Zbog programa putovanja dolazak je u Oslo, a polazak iz Stavangera. Ukupno trajanje letova je od oko 7 sati po smjeru.

Što se tiče usluga u destinaciji smještaj je predviđen u dobrim hotelima 3* i 4* koji se svi nalaze na odličnim lokacijama u samim centrima mjesta i u blizini postaja javnog prijevoza. Prijevoz između destinacija organiziran je vlakom i autobusom, a ističemo vožnju vlakom čuvenom Flam railway i krstarenje fjordovima Aurlandsfjord i Nærøyfjord. I na kraju glavna atrakcija putovanja je uspon na spektakularni vrh Pulpit Rock od kuda se pruža čaroban pogled na okolnu prirodu.

 

covid-19 pravila: 

Norveška prihvaća EU Covid potvrde za ulazak u državu. 

Pravila su sljedeća: 

Covid-19 potvrda EUDCC 

- koja potvrđuje prolazak od 7 dana nakon druge doze cjepiva

- koja potvrđuje prolazak od 21 dan nakon cjepiva samo s jednom dozom

(prihvaćaju se samo cjepiva koje je potvrdila EMA)

- necijepljenji građani EU mogu ući te će se po dolasku provesti testiranje brzim antigenskim testom
  za ulazak u državu on mora biti negativan 

ITINERER

1. dan
Zagreb - Oslo

Polazak iz zagrebačke zračne luke. Let na relaciji Zagreb – Oslo uz pripadajuće presjedanje. Dolazak u Oslo u poslijepodnevnim satima i transfer u vlastitom aranžmanu iz zračne luke u hotel (preporučujemo gradskom željeznicom s obziorm sa je hotel uvijek lociran u blizini željezničke postaje). Smještaj i večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

2. dan
Oslo

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i vlastito istraživanje grada. Glavni norveški grad se nalazi na vrhu istoimenog fjorda i okružen je šumovitim grebenima. Obradive njive, nepregledne šume i netaknuta prirodna područja okružuju grad na samo dvadesetak minuta vožnje od središta. Oslo nudi mnoge poznate znamenitosti kao što su park skulptura Vigeland, Viking Ship Museum i muzej Munch. Noćenje. Fakultativno: mogućnost odlaska uz nadoplatu na organizirani razgled grada uz vodiča na engleskome jeziku.

3. dan
Flam railway

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak u doživljaj prave Norveške. Tijekom putovanja do fjorda Flam doživjeti će se neki od najljepših pejzaža Norveške i njezinih fjordova. Putovanje kreće odlaskom do željezničke postaje u Oslu u vlastitome aranžmanu (nalazi se u velikoj blizini hotela). Slijedi polazak vlakom preko planinske visoravni Hardangervidda do malog mjesta Myrdal. Tu se presjeda na čuveni vlak Flam Railway koji kroz krajolike koji ostavljaju bez daha vozi direktno do fjorda Flam. Dolazak i odlazak do hotela u vlastitom aranžmanu. Smještaj u hotel u Flam. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.   

4. dan
Krstarenje - Bergen

Doručak. Odjava iz hotela i prije nastavka putovanja predlažemo razgled fjorda Flam u vlastitom aranžmanu. Postoje različite pješačke ture, a mogu se iznajmiti i bicikle ili kajak. Poslijepodne ukrcaj na trajekt koji preko fjordova Aurlandsfjord i Nærøyfjord u vožnji od oko 4 sata klijente dovodi do Gudvangena. Ova dva fjorda su oba dio poznatog i jednog od najljepših norveških fjordova Sognefjorda i zaštićeni su od strane UNESCA kao svjetska kulturna baština. Tijekom plovidbe proći će se i kroz najuži fjord kanal u Europi, Nærøyfjord, koji je nedavno dodan na UNESCO-ov popis zaštićene svjetske baštine. Dolazak u Gudvangen i ukrcaj na autobus za mjesto Voss. Nakon putovanja kroz Nærøyfjord Valley i Stalheimskleiva koji je poznat po svojih 13 oštrih zavoja dolazi se do mjesta Voss. Od tuda kreće posljednji dio putovanja vlakom od Vossa do Bergena. Dolazak u Bergen u ranim večernjim satima i odlazak do hotela u vlastitom aranžmanu (nalazi se u blizini željezničke postaje). Noćenje.

5. dan
Bergen

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i razgledavanje Bergena. Bergen je drugi po veličini grad u Norveškoj i jedini svjetski grad okružen sa 7 planina i 7 fjordova. Preporučujemo posjetu znamenitostima: mol Hanzeatske Bryggen, Uspinjača Fløibanen, Troldhaugen, tržnici ribe i cvijeća, Bergen Akvarij i Gamle Bergen (Stari Bergen Open Air Museum). Noćenje. Fakultativno: mogućnost odlaska uz nadoplatu na organizirani razgled grada uz vodiča na engleskome jeziku.

6. dan
Bergen - Stavanger

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u vlastitom aranžmanu do autobusnog kolodvora u Bergenu. Polazak prema Stavangeru brzim autobusom. Ovaj četvrti po veličini grad u Norveškoj se diči drvenim kuća, kamenim ulicama, uskim uličicama i šarolikim tržnicama. Dolazak u Stavanger i odlazak do hotela u vlastitom aranžmanu (nalazi se u blizini autobusnog kolodvora). Poslijepodne slobodno za osobne programe i vlastitomo istraživanje grada. Preporučujemo ne propustiti posjetiti najveću atrakciju Stavangera ili njegov Stari Grad (Gamle Stavanger) s dobro očuvanim bijelim drvenim kućama iz 18. stoljeća. Noćenje.

7. dan
Pulpit Rock

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u razgled Pulpit Rocka. Izlet kreće ukrcajem na brod u Rodne Fjord Cruise i plovidbom do fjorda Lysefjorden. Nakon idilične plovidbe po prekrasnim krajolicima između mnogobrojnih otočića i špiljica stiže se do mjesta Oanes od kuda će klijenti autobusom biti prevezeni do Preikestolhytta. Od tuda kreće pješačenje do vrha Pulpit Rocka. Put traje oko 2 sata i napominjemo kako nema vodiča. Dolazak na vrh Pulpit Rocka i uživanje u čudesnome pogledu na okolnu prirodu. Slijedi povratak do Preikestolhytta i vožnja autobusom do mjesta Tau od kuda će putnici biti transferirani do Stavangera brodom. Nakom dolaska u Satvanger odlazak do hotela u vlastitome aranžmanu. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

8. dan
Stavanger - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u vlastitome aranžmanu do zračne luke u Stavangeru. Slijedi let za Zagreb uz pripadajuće presjedanje. Predviđeni dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Norveški fjordovi - Cijena aranžmana

od 9.990,00 kn

po osobi

 • Najmanji broj putnika: 2
 • Svakodnevni polasci iz Zagreba
 • Trajanje putovanja: 8 dana / 7 noćenja
 • Usluga: noćenje doručak 
Vrijednost više

- uključene zrakoplovne pristojbe - termin putovanja i program boravka prilagodljivi željama klijenata - krstarenje brodom i vožnja čuvenim Flam railwayom - popust na gotovinsko plaćanje

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Zrakoplovni prijevoz na relacijama Zagreb - Oslo i Stavanger - Zagreb uz pripadajuća presjedanja
 • Zrakoplovne pristojbe
 • Smještaj u hotelima 3* i 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 7 noćenja s doručkom kako slijedi: Oslo 2 noćenja, Flam 1 noćenje, Bergen 2 noćenja, Stavanger 2 noćenja
 • Prijevoz pema programu kako slijedi: željeznički prijevoz vlakom na relacijama Oslo – Myrdal – Flam i Voss – Bergen; prijevoz brodom na relaciji Flam – Gudvangen; prijevoz autobusom na relacijama Gudvangen – Voss i Bergen – Stavanger 
 • Cjelodnevni izlet u razgled Pulpit Rocka uz vožnju brodom, autobusom i trajektom te pješačenjem do vrha Pulpit Rocka (nema vodiča tijekom pješačenja do vrha Pulpit Rocka)
 • Jamčevinu i troškove organizacije putovanja
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • Fakultativne izlete i ulaznice za objekte koji se posjećuju
 • Prijevozi od zračne luke u Oslu do hotela i od hotela u Stavangeru do zračne luke (mogućnost odlaska vlakom, hoteli se nalazi u blizini željezničkih postaja)
 • Prijevoz od željezničkih i autobusnih kolodvora i morskih luka do hotela i natrag (svi hoteli se nalaze u relativnoj blizini navedednih kolodvora i luke
 • Usluge koje nisu navedene u programu
 • Zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja Kreator Putovanja, Jakova Gotovca 6, 10 000 Zagreb, ID KOD: HR-AB-01-081045102, OIB 44590047047


Upit

Zainteresirani ste za putovanje Norveški fjordovi? Javite nam se i zatražite najpovoljniju ponudu.

* polje obavezno ispuniti

Za više informacija nazovite nas na +385 91 609 7002