badge badge Putovanje krojeno po Mjeri

KREIRAJTE PUTOVANJE PREMA SVOJIM ŽELJAMA: Individualna putovanja prilagođena potrebama i željama klijenata. Predlažemo itinerere, a putovanje prema svojim željama prilagodite u terminu, trajanju ili rasporedu.

Otputujte na čaroban otok okusa, mirisa i vizura

 

Posjetite Siciliju, otok koji spaja fantastične vizure Etne najvećeg europskog aktivnog vulkana i parkova prirode koji ga okružuju, očuvanu antičku povijest stare Grčke u Agrigentu te šarm malih gradića poput Taormine.

Putovanje na Siciliju

Sicilija je najveći talijanski otok smješten na njenom samom jugu. Zbog svoje pozicije može se posjećivati većinu godine ljeto počinje puno ranije nego na ostatku Mediterana i zadržava se puno duže pa tako i u listopadu kada većinu Europe prekrije kišni oblak možete uživati u toplim zrakama sunca. Ljepotu ove destinacije svakako predvodi prioda koju je formirala još uvijek aktivna Etna. Madonie i Nebrodi najpoznatiji su Parkovi prirode u kojima se može vidjeti njen utjecaj na prirodu i njeno formiranje. Već su i stari Grci prepoznali ljepote Sicilije i njenu privlačnost, a najvažnije i očuvane ostatke antičke Grčke može se vidjeti u dolini hramova u Agrigentu. Uz sve to svakako treba posjetiti Sirakuzu, grad pod zaštitom UNESCA, male barokne gradiće uz obalu te nazboravnu Taorminu. Gradić koji je svojom ljepotom i šarmom zaveo mnoge putnike.

Kreirajte putovanje na Siciliju

Za kreiranje idelanog putovanja na Siciliju preporučujemo 6 noćenja s doručkom. Iz Zagreba prema Siciliji postoje cjelogodišnje avionske linije koje uobičajeno uključuju jedno presjedanje u Rimu te tehničko zaustavljanje u Splitu. Po dolasku na Siciliju predviđeno je preuzimanje automobila u zračnoj luci te vožnja do odabranog hotela u Taormini. Automobil posjetiteljima daje veliku slobodu u izboru dnevnih aktivnosti i mjesta koja će posjetiti, a prema željama mogu se organizirati i grupni razgledi s vodičem.


Covid-19 pravila ulaska na Siciliju*

Italija prihvaća EU Covid potvrde za ulazak u državu. 


Ostala pravila su:
- dokaz o cijepljenju najmanje 14 dana nakon završenog ciklusa cijepljenja
   Prihvaćena cijepiva su: Johnson&Johnson, Pfizer, Moderna i AstraZeneca

- dokaz o prebolijevanju Covid-19 ne stariji od 6 mjeseci od prvog pozitivnog testa

- negativan PCR ili antigenski test ne stariji od 48 sati

- popunjen formular za ulazak u državu (EU digital passenger locator form)

*navedeni podaci su trenutna informacija te su kao takvi podložni promjenama. Prije odluke o putovanju svakako još jednom detaljno provjeriti uvjete

ITINERER

1. dan
Zagreb - Sicilija

Polazak iz zagrebačke zračne luke. Let na relaciji Zagreb – Catania s pripadajućim presjedanjem. Po dolasku na Cataniu preuzimanje automobila u zračnoj luci te vožnja do odabranog hotela u malo mjesto Taorminu. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

2. dan
Taormina

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i uživanje u šarmu Sicilije. Noćenje. Preporučujemo: odlazak u vlastitome aranžmanu u razgled Taormine, u antičko vrijeme grčke i rimske kolonije, a danas umjetničko mjesto gdje se okupljaju brojni umjetnici, pisci i intelektualci.

3. dan
Catania i Etna

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i uživanje u šarmu Sicilije. Noćenje. Preporučujemo: odlazak u razgled Catanie: glavna ulica Via Etna, barokna ulica Via Crociferi, trg Piazza Duomo s katedralom i kipom Liotru, simbolom grada. Zatim rimski amfiteatar, Opera House, Sveučilište i plemićka palača Biscari. Preporučujemo nastavak puta u razgled aktivnog vulkana Etna, najvišeg u Europi.

4. dan
Ragusa i Siracusa

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i uživanje u šarmu Sicilije. Noćenje. Preporučujemo: odlazak u razgled malih i povijesti bogatim mjestima južnije od Catanie Siracusi i Ragusi. Siracusa je danas važno trgovačko i ribarsko središte Sicilije, ali i turističko središte s arheološkim muzejom i gradskom jezgrom pod zaštitom UNESC-a dok je Ragusa atraktivna s obzirom na položaj na širokom brdu od vapnenca između dvije doline. Prema željama moguć odlazak i do nešto udaljenijega Agrigenta također bogatog povijesnim nalazištima iz antičkoga doba i posebno poznatog po Dolini Hramova koja je pod zaštitom UNESC-a kao svjetska kulturna baština.

5. dan
Palermo

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema glavnome i najvećem gradu otoka Palermu (cca 200 km). Dolazak u hotel i smještaj. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje. Preporučujemo: odlazak na razgled grada u vlastitome aranžmanu u poslijepodnevnim satima: trg Politeama i Politeama teatar, trg Piazza Quattro Canti, Kraljevska palača, tržnica Flea i katedrala, drevna ulica Via Roma.

6. dan
Trapani

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i uživanje u šarmu Sicilije. Noćenje. Preporučujemo: odlazak u razgled Trapania, grada na samoj zapadnoj obali otoka, udaljenog od Palerma cca 100 km. Za Trapani kažu da je grad po mjeri čovjeka, bogat prirodnim ljepotama i nimalo disperzivan. I cijela regija ima puno toga za reći, ponuditi i dati na kušanje.

7. dan
Palermo - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela, odlazak u zračnu luku te vraćanje automobila. Slijedi let za Zagreb uz pripadajuće presjedanje. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Sicilija - Cijena aranžmana

od 6.290,00 kn

po osobi

 • najmanji broj putnika: 2
 • trajanje putovanja: 7 dana/6 noćenja
 • usluga: noćenje s doručkom
 • svakodnevni polasci
Vrijednost više

-bez skrivenih troškova -uključene zrakoplovne pristojbe -fleksibilan itinerar -trajanje putovanja prilagođeno putnicima

cijena aranžmana uključuje:
 • zrakoplovni prijevoz na relacijama Zagreb - Catania i Palermo - Zagreb s pripadajućim presjedanjima
 • zrakoplovne pristojbe
 • najam automobila u trajanju od 7 dana
 • osnovno osiguranje za najam automobila
 • smještaj u Taormini u hotelu 3* ili 4* u standard dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom 
 • smještaj u Palermu u hotelu 3* ili 4* u standard dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom 
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • troškove osobne prirode
 • fakultativne izlete
 • polog za najam automobila
 • dodatno osiguranje za najam automobila
 • gorivo tijekom najma automobila
 • naknada za dodatnog vozača
 • usluge koje nisu navedene u programu
Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja Kreator Putovanja, Jakova Gotovca 6, 10000 Zagreb,
OIB 44590047047, HR-AB-01-081045102

Upit

Zainteresirani ste za putovanje Sicilija? Javite nam se i zatražite najpovoljniju ponudu.

* polje obavezno ispuniti

Za više informacija nazovite nas na +385 91 609 7002