badge badge Putovanje krojeno po Mjeri

KREIRAJTE PUTOVANJE PREMA SVOJIM ŽELJAMA: Individualna putovanja prilagođena potrebama i željama klijenata. Predlažemo itinerere, a putovanje prema svojim željama prilagodite u terminu, trajanju ili rasporedu.

Odmor za dušu i tijelo

 

Uživajte u kulturi Šri Lanke i u kristalno čistom moru Maldiva.

Na ovom putovanju uživajte u spoju ture Šri Lankom zemljom burne povijesti i fantastične prirode i odmoru na prekrasnim plažama Maldiva. 

Šri Lanku odlikuje bujna priroda, zelenilo i mnogobrojni hramovi i spomenici.Tura će vas provesti plantažama poznatog čaja koje ćete moći kušati i kupiti, kroz tvornicu batika i iskopište dragog kamenja kao i svjetsko poznato sirotište slonova. Očarat će vas stijena u Sigiriyi i folklorni plesovi u Kandyu.

Ova zemlja očarat će vas kulturom, povijesću i prirodom, a doživljaj pojačava činjenica da infrastruktura nije vrlo razvijena te da nema velikih hotelskih lanaca i resorta.

Nakon živahne i prelijepe Šri Lanke slijedi odmor na Maldivima, jednoj od najpoznatijih destinacija za odmor. Ovi otoci jedinstveni su na svijetu, rasuti poput niska bisera kroz Indijski ocean tvore male oaze s biserno bijelim pijeskom i tirkiznim toplim morem. Ležaljka napola uronjena u more ispred bungalova na plaži, što je još potrebno za idealan odmor?

Do Colomba na Šri Lanci potrebno je jedno presjedanje, najčešće u Dohi ili Dubaiu, dok je do Maldiva prijevoz direktnim letom. Zračna luka na Maldivima smještena je na malom otočiću uz glavni grad te je do hotela potreban prijevoz gliserom ili hidroavionom. Povratak s Maldiva, makar svi žele ostati, uključuje presjedanje u Dohi ili Dubaiu.

Za kreiranje idealnog odmora tokom ove ture preporučujemo 5 noćenja na Šri Lanci s uslugom doručka, dok na Maldivima preporučujemo minimalno puni pansion ili all inclusive zbog visokih vanpansionoskih cijena. 

 

COVID-19 PRAVILA: 
 Nova pravila za ulazak u Šri Lanku vrijede od listopada 2021 do iduće promjene 
Na Šri Lanku je moguć ulazak svim turistima sa završenim ciklusom cijepljenja najmanje 14 dana. 
 
Na Maldive je ulazak moguć s negativnim PCR testom ne starijim od 96 sati te uz policu putnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva liječenje od Covid-19. 
  
Ovo su trenutna pravila i podložna su promjenama. Prije rezervacije aranžmana provjerite pravila ulaska s agentima Kreator putovanja 

ITINERER

1. dan
Zagreb - Colombo

Polazak iz zagrebačke zračne luke. Let na relaciji Zagreb – Colombo uz pripadajuće presjedanje.

2. dan
Colombo - Sigirya

Dolazak u Colombo te odmah transfer do hotela u Sigiriyu. Popodne odlazak u razgled Sigiriye i poznate Lavlje stijene s freskama starim 1500 godina. Povratak u hotel u večernjim satima. Slobodna večer. Noćenje.

3. dan
Sigirya - Kandy

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Kandyu, kulturnom i spiritualnom središtu Šri Lanke. Tijekom puta razgled špilje Dambulla i mnogih impresvinih statua Buddhe izrezbarenih u živoj stijeni. Nastavak puta prema Kandyu i usputni posjet vrtu začina i tvornici batika u Matale. Dolazak u Kandy i smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak u razgled Kandya s naglaskom na hram zubnog relikvija Gospodina Buddhe. Nakon toga slobodno vrijeme za shopping u Kandyu s mogućnošću kupovine raznih suvenira, rukotvorina, dragulja, srebra, odjevnih predmeta itd. U večernjim satima odlazak na kulturni show gdje će biti prilike za uživanje u narodnom fokloru i plesovima Kandya. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan
Kandy - Nuwara Eliya

Doručak. Odjava iz hotela i razgled kraljevskih botaničkih vrtova Royal Botanical Gardens. Slijedi odlazak na izlet u Pinnawalu i razgled sirotišta za slonove. Povratak u Kandy i polazak prema gradu Nuwara Eliyi, središtu predjela s najpoznatijim plantažama čaja u cijeloj regiji, poznatom i po nazivu „grad ravnica“. Dolazak te smještaj u hotel. Poslijepodne odlazak na razgled grada uz posjetu jednoj od mnogobrojnih plantaža čaja gdje će biti mogućnosti za kušanje vrlo ukusnih netom proizvedenih čajeva. Večer slobodna za osobne programe. Noćenje

5. dan
Nuwara Eliya - Yala

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Nacionalnom parku Yala. Usputno zaustvaljanje i razgled vodopada Ravana Ella. Dolazak u Yalu i smještaj u hotel. Poslijepodne odlazak u razgled ljepota Nacionalnog Parka uz uživanje u safariju kroz džunglu. Dolazak u hotel u večernjim satima i noćenje.

6. dan
Yala - Bentota

Doručak. Odjava iz hotela te vožnja prema plaži Bentota. Usputno zaustavljanje u gradu Galle, poznatom UNESCO zaštićenom kulturnom dobru. Grad su osnovali nizozemski kolonizatori, a osim kolonijalnih građevina poznat je po povijesnim džamijama i crkvama te velikim vilama i muzejima. Dolazak u Bentotu, smještaj u hotel te slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan
Colombo - Male

Doručak. Odjava iz hotela te transfer do zračne luke. Let na relaciji Colombo - Male. Dolazak na Maldive i transfer do odabranog hotela gliserom ili hidroavionom. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

8.-9. dan
Maldivi

Slobodni dani za odmor na Maldivima. Dva noćenja s punim panisonom.

10. dan
Maldivi - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let na relaciji Male - Zagreb s pripadajućim presjedanjem.

11. dan
Zagreb

Dolazak u Zagreb.

Šri Lanka i Maldivi - Cijena aranžmana

od 2.082,42 / 15.689,99 kn

po osobi

 • najmanji broj putnika: 2
 • svakodnevni polasci iz Zagreba
 • trajanje putovanja: 11 dana/ 8 noćenja
 • usluga: noćenje s doručkom/ puni pansion
Vrijednost više

• Uključene zrakoplovne pristojbe • Nema skrivenih troškova • Tokom cijelog boravka na raspolaganju predstavnik lokalne partner agencije • Kvalitetan i provjeren smještaj • Popust na gotovinsko plaćanje

CIJENA UKLJUČUJE:
 • letove na relacijama Zagreb - Colombo i Male - Zagreb s pripadajućim presjedanjima
 • direktan let na relaciji Colombo - Male
 • zrakoplovne pristojbe
 • transfer na Maldivima od zračne luke do hotela i nazad gliserom i/ili hidroavionom
 • smještaj na Maldivima u hotelu 4* u dvokrevetnom bungalovu na osnovi 3 noćenja s punim pansionom
 • smještaj na Šri Lanci u hotelima 3/4* 5 noćenja u dvokrevetnoj sobi uz uslugu doručka 
 • svi obilasci, izleti i ture na Šri Lanci prema programu u privatnom aranžmanu s vodičem na engleskom jeziku
 • usluge predstavnika na engleskom jeziku u obje destinacije tokom trajanja cijelog putovanja
 • organizaciju putovanja
 • jamčevinu
CIJENA NE UKLJUČUJE:
 • putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • fakultativne izlete
 • turističku eko taksu na Maldivima u iznosu od 25$ po osobi
 • trošak vize za Šri Lanku 35$ po osobi (moguće ju je ishodovati unaprijed putem interneta)
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju na Šri Lanci
 • troškove osobne potrošnje
 • troškove dodatnih noćenja

  Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja Kreator Putovanja, Jakova Gotovca 6, 10 000 Zagreb, OIB 44590047047, ID KOD: HR-AB-01-081045102


Upit

Zainteresirani ste za putovanje Šri Lanka i Maldivi? Javite nam se i zatražite najpovoljniju ponudu.

* polje obavezno ispuniti

Za više informacija nazovite nas na +385 1 4684 906