badge badge Putovanje krojeno po Mjeri

KREIRAJTE PUTOVANJE PREMA SVOJIM ŽELJAMA: Individualna putovanja prilagođena potrebama i željama klijenata. Predlažemo itinerere, a putovanje prema svojim željama prilagodite u terminu, trajanju ili rasporedu.

Mitska zemlja Inka

 

Zaželili ste se proputovati kroz vrijeme i posjetiti zemlju u kojoj povijesti i sadašnjost, antika i moderna, žive u savršenoj koheziji? Zemlju koja nazivaju i kolijevkom civilizacije?

U tome slučaju mitska zemlja Inka ili Peru je savršeno odredište za vas. Osim kulturnih i arhitektonskih blaga koja donose ostaci drevnog carstva Inka, kao sto su najpoznatiji i najspektakularniji arheološki lokalitet na kontinentu Machu Picchu ili kolonijalna arhitektura gradova poput Cuzca, najstarijeg stalno nastanjenog grada Amerike kojeg Peruanci nazivaju i pupkom svijeta, Peru je i zemlja predivne i netaknute prirode čemu prije svega svjedoči čudesno jezero Titicaca.

Svi letovi iz Europe za Peru slijeću u zračnu luku galvnoga grada Lime. Do dolaska u Limu s polaskom iz Zagreba potrebno je jedno presjedanje, uobičajeno u Parizu ili Amsterdamu, i putovanje traje oko 17 sati. Zbog vremenske razlike u Peru se stiže isti dan dok se u povratku gubi jedan dan, odnosno u Zagreb se stiže dan nakon polaska iz Lime.

Za posjetu i upoznavanje najatraktivnijih predjela Perua predlažemo putovanje u trajanju od 9 dana odnosno 7 noćenja. Boravak u Peruu je organiziran u obliku grupne ture s vodičem na engleskome jeziku gdje se posjećuju najatraktivnije lokacije i gdje se klijenti svakoga dana priključju manjim grupicama. Prijevoz unutar Perua je organiziran lokalnim turističkim autobosm, vlakovima i s dva lokalna leta.

ITINERER

1. dan
Zagreb - Lima

Polazak iz zračne luke u Zagrebu. Let na relaciji Zagreb – Lima uz pripadajuće presjedanje. Dolazak u Limu u poslijepodnevnim satima po lokanom vremenu. Transfer do hotela te smještaj. Večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

2. dan
Lima - Cuzsco

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u zračnu luku te let na relaciji Lima – Cuzsco. Dolazak u Cuzsco, transfer do hotela te smještaj. Ostatak dana slobodan za osobne programe i aklimatizaciju na Cuzsco. Noćenje.

3. dan
Cuzsco

Doručak. Jutro slobodno za osobne programe. Poslijepodne odlazak u posjet četeriju susjednih znamenitosti; tvrđava Sacsayhuaman iznad Cuzsca s prekrasnim pogledom na cijeli grad, arhitetonsko remek dijelo iz pre-inka razdoblja; Kenko, kameno svetište čije je glavna atrakcija oltar koji prestavlja pumu; crvena tvrđava Puca Pucara te Tambomachay, prekrasna fontana koje se u proljeće razvodni na još niz manjih prirodnih bazenčića; povratak u Cuzsco te razgled grada; glavni trg, katedrala i Koricancha ili Hram Sunca. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. dan
Sveta Zemlja Inka

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u Urubambu, Svetu Zemlju Inka; posjet selu Pisac, osnovanom u kolonijalno doba gdje su nedjeljom, utorkom i četvrtkom indijanci razmijenjivali svoje proizvode te obrtnici iz čitavoga područja prodavali svoje deke od aplaka vune, gravirane čipke, starinske reprodukcije i nakit; nakon buffet ručka posjet Ollantaytambu jedinom Inka gradu koji je još uvijek naseljen, razgled ruševina iznad Ollantaytamba. Povratak u Cuzsco uz usputni razgled Chinchera i njegovog starog grada. Buffet ručak uključen u aranžman. Noćenje.

5. dan
Machu Picchu

Doručak. Rani odlazak na željeznički kolodvor u Cuzsco te polazak na vlak za Aguas Callientes. Po dolasku u Aguas Callientes presjedanje na autobus za Machu Picchu. Dolazak i razgled tog najspektakularinieg drevnog grada na svijetu; kuće, hramovi, skladišta, veliki središnji trg i sve povezano uskim uličicama i stepeništem okruženim terasama urezanim u planinsku stranu. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom duhovnom čudu. Povratak u Aguas Calientes i ručak u lokalnom restoranu. Slijedi polazak vlakom natrag u Cuzsco i po dolasku transfer do hotela i noćenje. Ručak uključen u aranžman.

6. dan
Cuzsco - Titicaca

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak na vožnju turističkim autobusom spektakularnom visoravni uz jezero Titicacu, najviše plovno jezero na svijetu. Tijekom putovanja organizirane su pauze za usputna razgledavanja te za ručak u jednom lokalnom restoranu. Ručak je uključen u cijenu aranžmana. Dolazak u Puno koje se još naziva i folklornim središtem Perua. Dolazak te smještaj u hotelu. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

7. dan
Titicaca

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet na jezero Titicaca. Prvo je na rasporedu posjet plutajućem otoku indijanskog plemena Uros, čija tradicija, način života i nošnja ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Žive u malim kućama od slame napravljenih od istog materijala kao i njihovi brodovi, a žive od lova i ribolova. Nastavka puta i dolazak na otok Taquile, najveći otok na peruanskoj strani. Panorama s ovog otoka je očaravajuća, jezero Titicaca izgleda kao ocean okružen planinama. Slobodno vrijeme za uživanje u ovom čudu prirode te povratak natrag u hotel u Puno. Noćenje. U aranžman je uključen i ručak na otoku Taquile pripremljen od strane lokalnog stanovništva.

8. dan
Juliaca - Lima - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak u zračnu luku u Juliacu i let za Limu. Dolazak u Limu i slobodno vrijeme prije nastavka putovanja za Zagreb uz pripadajuće presjedanje.

9. dan
Zagreb

Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Peru - Cijena aranžmana

od 2.294,78

po osobi

 • najmanji broj putnika: 2
 • svakodnevni polasci iz Zagreba
 • trajanje putovanja: 9 dana / 7 noćenja
 • usluga: noćenje doručak
Vrijednost više

- uključene zrakoplovne pristojbe - termin putovanja prilagodljiv željama klijenata - mogućnost prilagodbe programa željama klijenata - vođena tura na engleskom jeziku

 
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • interkontinetalni zrakoplovni prijevoz na relaciji Zagreb - Lima - Zagreb uz pripadajuće presjedanje
 • lokalni zrakoplovni prijevoz unutra Perua na relacijama Lima - Cuzsco i Juliaca - Lima
 • zrakoplovne pristojbe za sve navedene letove
 • smještaj u hotelima 3* u standard dvokrevetnoj sobi na osnovi 7 noćenja s doručkom kako slijedi: Lima 1 noćenje, Cuzsco 4 noćenja, Puno 2 noćenja
 • svi transferi od zračnih luka do hotela u dolasku i odlasku kod svih letova te od svih autobusnih i željezničkih kolodvora do hotela i natrag
 • svi obilasci, izleti i ture i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu u grupnom aranžmanu s vodičem na engleskome jeziku
 • ručak tijekom 4., 5., 6., i 7. dana boravka
 • vožnja turističkim autobusom na relaciji Cuzsco – Puno uz uključen ručak
 • željeznički prijevoz na relaciji Cuzsco – Aguas Calientes (Machu Picchu) – Cuzsco
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • večere i druge obroke koji nisu navedeni u programu
 • dodatne usluge i fakultativne programe
 • dodatna noćenja zbog kašnjenja ili otkazivanja letova
 • zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja

 Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja Kreator Putovanja, Jakova Gotovca 6, 10 000 Zagreb, ID KOD: HR-AB-01-081045102, OIB 44590047047

 

 


Upit

Zainteresirani ste za putovanje Peru? Javite nam se i zatražite najpovoljniju ponudu.

* polje obavezno ispuniti

Za više informacija nazovite nas na +385 1 4684 906