badge badge Putovanje krojeno po Mjeri

KREIRAJTE PUTOVANJE PREMA SVOJIM ŽELJAMA: Individualna putovanja prilagođena potrebama i željama klijenata. Predlažemo itinerere, a putovanje prema svojim željama prilagodite u terminu, trajanju ili rasporedu.

Portugalska tura

Nova godina u Portugalu

 

Provedite Novu godinu na krajnjem zapadu Europe, u zemlji mediteranske klime, specifične kuhinje i poznatog vina. 

Očarat će vas svojom poviješću i kulturom, no više od toga uživat ćete u ljepotama opuštenog ugodnog života. Dok će vam nepce nahraniti izvrsna gastronomija i vino, uši će vam uživati u zvukovima fada do dugo u noć. U Lisabonu uživat ćete u divnom svjetlu koje danju obasjava fasade i daje gradu poseban osjećaj, njegovi obronci i malene uličice će vas očarati. Večer provedite u nekom od mnogobrojnih restorana ili taverni uz zvuke fada ili se zabavite u živahnim barovima Docasa ili u Barrio Alto. Porto, grad po kojem je Portugal dobio ime, će vas prije svega očarati arhitekturom, svojim mostovima, a onda i vinom. Uz Lisabon i Porto, posjetit ćete i gradove lisabonske rivijere poput Sintre, gradića čuvenog po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama.

Putovanje je organizirano s polaskom iz Zagreba, tijekom cijelog putovanja s Vama je pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku.

Minimum broj prijavljenih: 40

ITINERER

1. dan
ZAGREB - PORTO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Porto u 8:15 sati. Po slijetanju u Porto transfer do grada i razgled u pratnji službenog vodiča. Porto je po veličini i značenju drugi grad u Portugalu, smješten na rijeci Douro. Sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi - Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „Bijeli grad“, Porto nazivaju i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Razgled: katedrala - raskošna crkva sv. Franje s pozlaćenim baroknim rezbarijama (ulaznica uključena) - Palača Burze (ulaznica uključena) - Trg Liberdade - most Dom Luis - toranj Clérigos, slikovita četvrt Ribeira (dio UNESCO-ve zaštićene baštine) s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz rijeku Douro. Proba poznatog slatkog vina porta uz posjet jednom od vinskih podruma u četvrti Villa Nova de Gaia (uključeno u cijenu). Nakon razgleda grada transfer do hotela i smještaj u sobe. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan
PORTO - COIMBRA - BATALHA - FÁTIMA

Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Lisabonu. Vožnja prema Coimbri, gradu u pokrajini Baixo Mondego. Iako je Coimbra neko vrijeme bila i glavni grad zemlje, ponajprije je poznata po svom sveučilištu koje je jedno od najstarijih u Europi, osnovano 1290. godine. Zbog toga je poznata i kao „Grad studenata“. Coimbra je u Portugalu poznata i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado pjeva se u Coimbri. Po dolasku posjet gradskom središtu uz pratnju službenog gradskog vodiča: romanička katedrala - samostan Santa Cruz - sveučilište u Coimbri (uključena ulaznica). Slobodno vrijeme za šetnju, kavu i osobne programe. Nastavak vožnje do gradića Batalhe, gdje se nalazi poznati dominikanski samostan Santa María da Vitoria, jedan od najljepših primjera kasne gotike u Portugalu, s grobnicama portugalskih kraljeva. Samostan je posvećen Djevici Mariji nakon pobjede Portugalaca nad Španjolcima u bitci kod Aljubarrote 1385. godine. Posjet samostanu (uključena ulaznica). Nastavak putovanja do Fátime. Trinaestog svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe i otada je Fátima uz Lourdes postala najposjećenije marijansko svetište Europe. Posjet velikoj bazilici i šetalištu s Kapelom ukazanja. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan
FÁTIMA - SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS - LISABON

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Lisabonu preko lisabonske rivijere. Prva postaja na izletu ujutro je gradić Sintra na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po bujnom zelenilu i raskošnim palačama. Voljeli su ju portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti, a u njoj je neko vrijeme boravio i Lord Byron koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu“. Obilazak uključuje Nacionalnu palaču - nekadašnju kraljevsku ljetnu rezidenciju (uključena ulaznica) s ovlaštenim vodičem te kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa, koji je nekoć bio ribarsko mjesto, ali je u 19. st. postao i omiljena rezidencija portugalskog plemstva. Povratak preko Estorila - nekada poznatog po stazi za Formulu 1 i velikoj kockarnici koja još uvijek privlači slavne i bogate. Dolazak u hotel i smještaj u poslijepodnevnim satima. Navečer zajednički odlazak na doček Nove godine na ulicama i trgovima gradskog središta (organizacija i moguće održavanje dočeka Nove godine na otvorenom u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda). Noćenje.

4. dan
LISABON

Doručak. Poslije kasnijeg doručka odlazak na razgled grada autobusom i pješice s pratiteljem putovanja i službenim gradskim vodičem: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees - Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - Samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – Spomenik otkrićima - četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo i uhvatilo slavni portugalski saudade u trenutku vječnosti. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

5. dan
LISABON - ZAGREB

Doručak. Slobodno prijepodne u Lisabonu za osobne programe do polaska transfera. Predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij npr. i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Ili posjetite neki od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej pločica. Ističe se i Muzej kočija ili Muzej Gulbenkian. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova za Zagreb u poslijepodnevnim satima. Let za Zagreb u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 23:10 sati.

Portugalska tura - Cijena aranžmana

4.990,00 kn

po osobi

 • termin putovanja: 29.12.2017.-2.1.2018.
 • trajanje putovanja: 5 dana / 4 noćenja
 • putovanje zrakoplovom
 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 890 kn
Vrijednost više

- uključen razgled Porta - pratitelj putovanja - uključene ulaznice za objekte koji se posjećuju

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Porto i Lisabon-Zagreb
 • smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Portu, 1 noćenje u Fátimi i 2 noćenja u Lisabonu, pratitelja
 • transfer od zračne luke u Portu s uključenim razgledom grada
 • transfer do zračne luke u Lisabonu
 • visokoturistički autobus tijekom cijele ture
 • sve razglede i izlete prema programu
 • službene vodiče u Portu, Coimbri, Batalhi, Lisabonu i za Nacionalnu palaču u Sintri
 • ulaznicu za dominikanski samostan u Batalhi, Nacionalnu palaču u Sintri, Palaču burze i Crkvu sv. Franje u Portu, Sveučilište u Coimbri
 • probu vina u Portu
 • boravišnu pristojbu
 • troškove organizacije i prodaje
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe: 890 kuna po osobi
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja Kreator Putovanja, Jakova Gotovca 6, 10 000 Zagreb, ID KOD: HR-AB-01-081045102, OIB 445900

U suradnji sa Atlas d.d.

 


Upit

Zainteresirani ste za putovanje Portugalska tura? Javite nam se i zatražite najpovoljniju ponudu.

* polje obavezno ispuniti

Za više informacija nazovite nas na +385 01 / 707 9880

Slična putovanja