badge badge Putovanje krojeno po Mjeri

KREIRAJTE PUTOVANJE PREMA SVOJIM ŽELJAMA: Individualna putovanja prilagođena potrebama i željama klijenata. Predlažemo itinerere, a putovanje prema svojim željama prilagodite u terminu, trajanju ili rasporedu.

Misteriozne zemlje južne Azije

 

Ovo je jedinstveno i uzbudljivo putovanje kreirano za putnike željne istraživanja Indije, Nepala i Tibeta.

Kreairajte svoj put u Indiju, Nepal i Tibet, tri prekrasne i egzotične zemlje vrijedne posjeta.

Zemlja izvanredne raznolikosti, od drevnih kultura i umjetničkih baština do bajnih krajolika, Indija će zagolicati Vašu znatiželju, uzburkati osjetila i zagrijati vašu dušu. Uz obilje prirodnih ljepota, prekrasnih hramova koji se veličanstveno uzdižu iz pustinja, Indija ima sve što će probuditi Vašu želju za avanturom.

Nepal kombinira himalajske poglede, zlatne hramove, šarmantne brežuljke i džunglu. Kathmandu nudi nenadmašnu zbirku palači svjetske klase, skrivena svetišta i uzvišenu hramsku umjetnost. Swayambhunath Stupa je jedna od glavnih atrakcija Kathmanduanske arhitekture. Ovaj savršeno proporcionalni spomenik diže se kroz bijelu kupolu do pozlaćenog vrha, odakle četiri ikonska lica Buddhe gledaju preko doline u generalnim smjerovima.

Tibet nudi nevjerojatne samostane, zadivljujući pogled na najvišu planinu na svijetu i jednu od najuglednijih kultura koje ćete imati priliku vidjeti. Imat ćete priliku vidjeti Lhasa, sveto mjesto smješteno na krovu svijeta, poznato kao "grad sunca" i "zemlja bogova". Dugom poviješću, od 1300 godina, Lhasa je prilično bogat jedinstvenim kulturnim i duhovnim resursima, posebice njegovom budističkom kulturom. Atrakcije u Lhasa ne leže samo u njegovim kulturnim i povijesnim znamenitostima već i svojim divnim prirodnim krajolikom.

ITINERER

1. dan
Zagreb - Delhi

Polazak iz zračne luke u Zagreb. Let na relaciji Zagreb – Delhi s pripadajućim presjedanjem. Dolazak u Delhi i transfer do hotela. Noćenje.

2. dan
Delhi

Doručak. Slijedi odlazak na cjelodnevni razgled starog i novog dijela grada Old Delhi i New Delhi. Posjeta džamije Jama - najveće u Indiji zatim slijedi turneja rickshawama po uličicama starog Delhija. Posjeta veličanstvenom starinskom dućanu gdje je moguće kušati indijski parfeme (Attar) iz mozaične staklene boce. Biti će moguće šetati kroz glavnu svečanu ulicu Starog Delhija, Kinari Bazaar. Khari Baoli je mjesto gdje će se saznati sve o začinima – ovdje se rižom, suhim voćem, orasima i saffrom trguje više od 150 godina. Poslijepodne vožnja kroz veličanstvene vladine zgrade iz doba britanske kolonije dizajnirane od strane Lutyensa, uključujući i Vrata Indije i predsjedničku palaču Rashtrapati Bhavan. Na kraju obilazak najvišeg, 72 metra visokog minareta, Qutub Minar te grobnice kralja Humayuna. Povratak u hotel. Večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

3. dan
Agra

Doručak. Odjava iz hotela te vožnja u pravcu Agre. Dolazak u Agru i smještaj u hotel. Poslijepodne obilazak Taj Mahala, jednog od najljepših svjetskih spomenika, sagrađenog kao spomen na Mumtaz Mahal, suprugu cara Mughal Shah Jahana. Prije povratka u hotel posjeta Agra tvrđavi gdje značajke uključuju Jahangiri Mahal, Khas Mahal i Diwan-i-Khas. Nakon razgled slobodno vrijeme za mogućnost kupovine tradicionalnih rukotvorina na lokalnoj tržnici. Povratak u hotel i večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

4. dan
Agra - Bharatpura

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak u pravcu Bharatpura putem Fatehpur Sikri. Izgrađen između 1569. i 1585. od velikog cara Mughal Akbar, to je remek-djelo od pijeska i kamena koje suptilno mijenja nijanse ružičaste i crvene boje kao dan napreduje i svjetla blijede. Fatehpur Sikri je izvorno bio namijenjen da bude zajednički grad s Agrom. Danas je ostao kao svjedočanstvo Mughalove raskoši. Slijedi nastavak puta za Bharatpur te smještaj u hotel po dolasku. Nako kraće pauze slijedi odlazak u razgled Keoladeo Gana Nacionalnog parka nekad poznatog kao Bharatpur Svetište ptica. To je poznato avifauna svetište tisuće rijetkih i visoko ugroženih ptica poput Sibirski Crane koji ovdje dolaze tijekom zimske sezone. Preko 230 vrsta ptica je znano da su napravili od Nacionalnog parka njihov dom. 1971. godine proglašeno je zaštićenim svetištem, a proglašeno je i zaštićenom svjetskom kulturnom baštinom od strane UNESCA. U poslijepodnevnim satima slijedi razgled svetišta u rickshawama i kanuu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan
Bharatpura - Jaipur

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak za Jaipur. Dolazak i smještaj. Ostatak dana slobodan za vlastite programe i istraživanje lokalnih bazara. Noćenje.

6. dan
Jaipur

Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Poslijepodne nastavljamo razgled maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Nakon palače posjetit ćemo izvana i Hawa Mahal ili kako je još nazivaju, palaču vjetrova. Razgled ćemo završiti posjetom Jantar Mantar, najvećoj kameno-mramornoj zvjezdarnici na svijetu te obilaskom bazara. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan
Jaipur - Delhi

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Delhiu. Dolazak u Delhi, smještaj u hotel i ostatak dana slobodan za osobne programe i opraštanje s Indijom. Noćenje.

8. dan
Delhi - Kathmandu

Doručak u obliku lunch paketa. Odjava iz hotela i noćni transfer do zračne luke u Delhiu. Slijedi direktan let za Kathmandu u 06,50 sati. Dolazak u Kathmandu u 08,50 sati po lokalnom vremenu te transfer do hotela. Ostatak dana slobodan za osobne programe i upoznavanje s Kathmandu i Nepalom. Noćenje.

9. dan
Kathmandu

Doručak. Odlazak na poludnevni razgled grada: City Durbar Square, zatim budistički hram Syambhunath koje je jedno od najsvetijih mjesta u Nepalu i mjesto od kuda se pruža prekrasan pogled na dolinu Kathmandua. Slijedi odlazak prema hramu Pashupatinath smještenom oko 5 km od grada na rijeci Bagmati i jednom od najsvetijih hinduističkih hramova u koji je dozvoljen ulaz samo hindusima, zatim posjet jednom od najvećih stupa na svijetu Boudnath sagrađenom prije otprilike 2.500 godina i vrlo značajnom mjestu za budističke hodočasnike, poglavito one s Tibeta. 1979. godine uvršten je od strane UNESCA na popis zaštićenog svjetskog blaga. Razgled završava posjetom obližnjem gradu Patan smještenom na južnoj obali rijeke Bagmati i udaljenom oko 5 km od Kathmandua. Grad je poznat i kao grad umjetnika, a glavno obilježje su mu mnogobrojni hinduistički i budistički hramovi. Biti će prilike za uživati u čarobnoj mješavini palača, umjetničkih dvorišta i gracioznih pagoda hramova dok je bivša kraljevska palača središte vjerskog i društvenog života Patana i muzeja koji sadrži niz brončanih kipova i vjerskih objekata. Povratak u hotel i večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

11. dan
Kathmandu

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i uživanje u čarima glavnog neplaskog grada. Noćenje.

12. dan
Kathmandu - Lhasu

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Slijedi direktan let u Tibet na relaciji Kathmandu – Lhasa u 11,10 sati. Dolazak u Lhasu u 14,50 sati po lokalnom vremenu i transfer do hotela. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

13. dan
Lhasa

Doručak. Odlazak u razgled samostana u Lhasi. Prva na rasporedu za posjetu je ljetna palača Dalaj Lame Norbu Lingka. Zatim će se pojsetiti Drepung, jedan od najvećih svjetskih samostana koji je 1416. godine sagradio Jamyang Choje, učenik Tshong Khapa, utemeljitelja Gelugpa sekte. Drepung doslovno znači "hrpe riže", a plodnost njegovih polja poduprla je monašku zajednicu koja je prije 1959. rangirana kao najveći Tibetski samostan s 7.770 redovnika. Na kraju se posjećuje samostan Sera koji je po svojoj arhitekturi jedan od najljepših u Lhasi i Tibetu. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima i ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

14. dan
Tibet

Doručak. Odlazak u razgled glavnih atrakcija Tibeta od Potala Palace (veliki muzej sa svojim neprocjenjivim blagom), razgleda hrama Jokhang (najsvetiji od tibetanskih svetišta, sadrži dvije slike Buddhe koje su kao miraz donijeli Nepalski Songtsen Gampo i kineska kraljica) preko šetnje kroz živahnu ulicu Barkhor Market. Povratak u hotel i ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

15. dan
Termalne vode Yangpachen

Doručak. Odlazak na izlet u uživanje u vrućim termalnim vodama Yangpachen Hot Springsa. Ove termalne vode leže na južnoj padini planine Nyenchen Tangula, oko 90 km sjeverozapadno od Lhase. Yangpachen se nalazi u blizini Qinghai-Tibet Highway u okrugu Damxung te je poznat po svojem geotermalnom krajoliku. Svake godine Yangpachen Hot Spring emitira toplinu jednaku onoj 4,7 milijuna tona standardnog ugljena i tijekom cijele godine vruća voda na 70 ° C kuha i emitira mjehuriće usred guste magle. Povratak u hotel u Lhasu u poslijepodnevnim satima i ostatak dana slobodan za osobne pograme. Noćenje.

10. dan
Bhaktapur i Changu Narayana.

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Bhaktapur i Changu Narayana. Razgledavanje počinje u jednom od tri grada Kraljevstva - Bhaktapuru. Nakon 45-ak minuta vožnje na novootvorenoj autocesti između Kathmandua i Bhaktapura stižemo u grad koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Bhaktapur još uvijek ima izgled srednjovjekovnog grada i može vam dati dojam o tome kako je Europa izgledala prije nekoliko stoljeća. Bhaktapur je dom tradicionalne Newarijske kulture. U Bhaktapuru ćemo posjetiti prekrasne zgrade poput kraljevske palače sa svojim zlatnim vratima, najviši hram Nepala, visoki nyatapolom, pottersov trg gdje ljudi još tradicionalno rade keramiku i još mnogo drugih atrakcija. Bhaktapur će potaknuti sva vaša osjetila i ostavit će vam neusporediv dojam. Slijedi odlazak u Changu Narayanu. U ovom hramu mogu se vidjeti primjeri kamena, drva i metalnih zanata. Hram je simbol religije i vjere Kathmandu doline i igra važnu vjersku ulogu. Glavna atrakcija u ovom hramu je slika Vishnu s deset glava i ruku. Osim vjerskih vrijednosti, zbog svog položaja na Hill Topu Changyu Narayan također nudi odlične poglede na Bhaktapur, Kathmandu i kada je vrijeme vedro na Himalaju. Povratak u Kathmandu u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima i večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

16. dan
Lhasa - Zagreb

Rani doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Slijedi let na relaciji Lhasa - Zagreb. Dolazak u Zagreb.

Indija, Nepal i Tibet - Cijena aranžmana

od 23.990,00 kn / 3.184,02 €

po osobi

 • Najmanji broj putnika: 2
 • Svakodnevni polasci iz Zagreba
 • Tura s privatnim vodičem
 • Trajanje putovanja: 17 dana i 15 noćenja
 • Usluga: noćenje s doručkom
Vrijednost više

- uključene zrakoplovne pristojbe - kvalitetan i provjeren smještaj - mogućnost prilagodbe programa putovanja željama klijenata - usluge predstavnika u destinaciji - popust na gotovinsko plaćanje

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Zrakoplovni prijevoz na relacijama Zagreb - Delhi, Delhi - Kathmandu, Kathmandu - Lhasa, Lhasa - Zagreb s pripadajućim presjedanjem
 • Zrakoplovne pristojbe za sve navedene letove
 • Smještaj u hotelima 3/4* u standard dvokrevetnim sobama s uključenim doručkom
 • Transferi od zračne luke do hotela u dolasku i od hotela do zračne luke u odlasku na privatnoj osnovi u svim destinacijama i kod svih letova
 • Svi obilasci, izleti i razgledi prema programu u privatnom aranžmanu s vodičem na engleskom jeziku
 • Prijevoz u privatnom aranžmanu prema programu
 • Izlet u termalne vode Yangpachen Hot Springsa
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju u Nepalu i Tibetu
 • Usluge predstavnika na engleskome jeziku u svim destinacijama
 • Jamčevinu i troškove organizacije putovanja
 CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • Vizu za Indiju – mogućnost posredovanja, 370,00 kuna po osobi
 • Vizu za Nepal – moguće ju je ishodovati na licu mjesta po dolasku, trenutačna cijena cca 25 USD po osobi
 • Vizu za Tibet – ishoduje se u Kathmandu u Nepalu, trenutačna cijena cca 85 USD po osobi
 • Dodatne usluge i fakultativne programe
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju u Indiji (ukupno cca 600,00 kuna po osobi)
 • Napojnice i osobnu potrošnju
 • Dodatna noćenja zbog kašnjenja ili otkazivanja letova
 • Zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja

Za ovo putovanje vrijede opći uvjeti putovanja Kreator Putovanja, Jakova Gotovca 6, 10 000 Zagreb, OIB 44590047047, ID KOD: HR-AB-01-081045102


Upit

Zainteresirani ste za putovanje Indija, Nepal i Tibet? Javite nam se i zatražite najpovoljniju ponudu.

* polje obavezno ispuniti

Za više informacija nazovite nas na +385 91 609 7002